van der Laag goudsmid uit Amsterdam van der Laag goldsmith from Amsterdam
Home
+ Collectie
Oorbellen
Colliers
Armbanden
Ringen
Sets
Specials
Artwork
Trouwen
Heren
Agenda/Expo
Media
Over van der Laag
Locatie
Contact
Gastenboek
Links
Nieuwsbrief
MOYA

SIERAAD ART FAIR 2014

06/11/2014 - 09/11/2014

Westergasfabriek te Amsterdam

SIERAAD Art Fair

Van 6 tot 9 november a.s wordt in de Gashouder van Westergasfabriek Amsterdam de Sieraad Art Fair georganiseerd. Tal van sieraadkunstenaars exposeren hun nieuwste ontwerpen.

Door Anita Moore - Villa d'Arte

Edelmetalen en edelstenen raken nooit uit de mode. Geen sieraad dus zonder deze klassiekers. Het woord ‘klassiekers’ roept associaties op met voorspelbaar en conservatief. Niets is minder waar: voor sieraadkunstenaars is het juist een uitdaging om nieuwe hoofdstukken aan dat eeuwenoude verhaal toe te voegen.

Galerie van der Laag presenteert Brigitte Adolph (D). Adolph grossiert in draagbare trompe-l’oeils: wat ouderwets en kostbaar kant lijkt, is metaal. Je moet het aanraken om de illusie van textiel uit je hoofd te krijgen. Adolph brengt met deze collectie een ode aan (de makers van) traditioneel kant en borduurwerk. “Deze nieuwe en innovatieve ontwerpen zijn geďnspireerd door het verleden en herinneringen aan mijn vaderland,” aldus Adolph.

Ook bij Galerie van der Laag is Claudia Milic (D). Zij kijkt met een frisse blik naar de basiselementen van een goudsmid zoals schakels en ringetjes. De fijnste gouden schakelkettinkjes bundelt ze tot bijna vloeibare colliers en oorhangers van goudhaar. Ondanks de hoeveelheid materiaal blijven haar sieraden heel elegant en verfijnd.
Geen Galerie van der Laag zonder MOYA, het sieradenmerk van Eline van der Laag (NL).

Haar werk bevat vaak een ingenieuze technische verrassing, zoals bewegende parels of roterende ringen. Van der Laag heeft furore gemaakt met armbanden die tevens stemvork zijn. Onder anderen Stevie Wonder, Sting, Jill Scott en Candy Dulfer hebben zo’n MOYA StemBand.

www.sieraadartfair.nl Terug
SIERAAD ART FAIR 2014